Προβολή νέων

Αναζωογόνηση και τόνωση του δέρματος μετά τις διακοπές με AHA Peeling

Πολλούς αιώνες πριν, στην αρχαία Αίγυπτο, την εποχή της Κλεοπάτρας οι γυναίκες έκαναν μπάνιο με ξυνόγαλα ενώ το 1700 στην γαλλική αυλή συνήθεια για όλες τις κυρίες ήταν να απλώνουν στο πρόσωπό τους παλιό κρασί. Η ιστορία δείχνει πως η γυναικεία φύση πάντα αναζητά την ομορφιά και την νεανική εμφάνιση στο δέρμα της.

Μέχρι σήμερα πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν διεξαχθεί και έχουν αποδείξει πως τα οξέα φρούτων, δηλαδή φυσικές ουσίες που περιέχονται στα φρούτα (ξυνόγαλα, ζαχαροκάλαμο) είναι αυτά που συμβάλλουν σημαντικά στην δημιουργία ενός υγιούς και λαμπερού δέρματος. Ειδικότερα, η φυσική διαδικασία κυτταρικής ανανέωσης ενεργοποιείται χάρη στην μείωση των συνεκτικών δυνάμεων μεταξύ νεκρών κυττάρων που συσσωρεύονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας που προκαλούν τα οξέα φρούτων. Τα αποτελέσματα αποτυπώνονται σε μια περισσότερο συμπαγή και ανθεκτική επιδερμίδα, με απαλή υφή και υγιή όψη.

Μέθοδος Peeling με γλυκολικό οξύ

Συγκεκριμένα, ένα από αυτά, το γλυκολικό οξύ, χρησιμοποιείται σε μέθοδο peeling και η οποία πραγματοποιείται μόνο από δερματολόγο σε ιατρείο. Η εφαρμογή της συνίσταται στην τοποθέτηση του γλυκολικού οξέος στην επιφάνεια του δέρματος και στην αφαίρεση των νεκρών κυττάρων στην συνέχεια. Έτσι, ομαλοποιείται η υφή της επιδερμίδας, ενώ παράλληλα ενυδατώνεται και ενισχύεται η αντοχή του δέρματος. Τα αποτελέσματα ενισχύονται όταν πραγματοποιούνται μερικές επαναλήψεις της εφαρμογής (3 – 4 φορές). Αξίζει να σημειωθεί πως πολλά δερματικά προβλήματα (ακμή, μέλασμα-πανάδες, ρυτίδες, ακτινικές υπερκερατώσεις, ηλιακές φακίδες) όπως επίσης και πολλά αισθητικά προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με τα διαλύματα απολέπισης με γλυκολικό οξύ μόνα ή σε συνδυασμό με άλλες θεραπευτικές μεθόδους.

Με λίγα λόγια, η χρήση της μεθόδου peeling με γλυκολικό οξύ εξασφαλίζει:

  • Αφαίρεση των νεκρών κυττάρων στα οποία οφείλεται η κουρασμένη όψη του δέρματος
  • Αύξηση της ελαστίνης και του κολλαγόνου
  • Μείωση των ρυτίδων του προσώπου
  • Αναζωογόνηση και τόνωση του δέρματος
  • Βελτίωση του χρώματος του δέρματος και επαναφορά της φυσιολογικής του φρεσκάδας
  • Αποτροπή της εμφάνισης εξανθημάτων χάρη στην αντιβακτηριδιακή δράση του οξέος
« Επιστροφή στη λίστα νέων