Προβολή νέων

Θεραπεία κυτταρίτιδας με μεσοθεραπεία

Το 1958 εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Γαλλία η μέθοδος της μεσοθεραπείας. Έκτοτε αποτελεί την πλέον αποτελεσματική μέθοδο στην αισθητική ιατρική για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας αλλά και διαφόρων άλλων αισθητικών προβλημάτων (δερματική χαλάρωση, ρυτίδες, γήρανση του δέρματος, τριχόπτωση, αλωπεκίες, κλπ.).

Τι είναι η κυτταρίτιδα ?

Μια σύντομη περιγραφή της κυτταρίτιδας με εξειδικευμένη ορολογία θα βοηθήσει να αντιληφθούμε την φύση της. Πρόκειται, λοιπόν, για την εναπόθεση υπερτροφικών λιποκυττάρων κατά σωρούς σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος (μηρούς, γλουτούς, γόνατα κλπ) σε συνδυασμό με λιπώδη διήθηση και ίνωση. Ουσιαστικά, γίνεται λόγος για μια τοπική λιποδυστροφία, που έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση του δέρματος στα συγκεκριμένα σημεία σαν “φλοιό πορτοκαλιού”.

Ενδεικτικά αναφέρονται μερικοί λόγοι εμφάνισης της κυτταρίτιδας:

  • Διαταραχές του μεταβολισμού των κυττάρων
  • Διαταραχές της μικροκυκλοφορίας
  • Φλεβική ή χρόνια λεμφική τάση
  • Ορμονικοί παράγοντες (διαταραχές εμμηνόρρυσης, εγκυμοσύνη, εμμηνόπαυση)
  • Διατροφικές συνήθειες (λίπη, υδατάνθρακες, αλκοόλ, κάπνισμα)
  • Παχυσαρκία
Ποια είναι η διαδικασία ?
Η έγχυση στο μεσοδέρμα, δηλαδή μεταξύ μυός και επιδερμίδας μέσα στο κατώτερο χόριο και υποδόριο, του κατάλληλου ανάλογα με το πρόβλημα σκευάσματος (βιταμινούχου, αναπλαστικού ή λιπολυτικού) είναι ο τρόπος που ακολουθείται για την εφαρμογή της θεραπείας. Η τεχνική των μικροενέσεων “micro-injections” ή ”multi-packing” στις πάσχουσες περιοχές με την χρήση μικροβελόνων μεγέθους 4mm (μικρές σε μέγεθος των τριχών από τις βλεφαρίδες) και του Mesogan (ειδική συσκευή έγχυσης) αποκλείει κάθε πιθανότητα αίσθησης πόνου.

Και στην περίπτωση αυτή η θεραπεία συνοδεύεται από κάποια φάρμακα, κυρίως φυτικά σκευάσματα (εκχυλίσματα βοτάνων όπως cynara scolymoys, hedera helix, melilotus/harmamelis, focus vesiculosus, silicae, arnica Montana κλπ) τα οποία διευκολύνουν την απελευθέρωση των λιποκυττάρων και αυξάνουν την λιπόλυση, εξασφαλίζοντας έτσι την σύσφιξη και ανάπλαση του προβληματικού δέρματος. Τέλος, αξιοποιούνται επιπλέον φαρμακευτικές ουσίες (προκλινή, πεντοξιφλίνη, καφεϊνη, υαλουρονιδάση κλπ) και οι οποίες βελτιώνουν την αποδόμηση των λιποκυττάρων και βελτιώνουν την μικροκυκλοφορία χάρη στις αγγειοσυσταλτικές, αποιδηματικές και συσφικτικές ιδιότητες που έχουν.

Η μεσοθεραπεία για την σωστή αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας απαιτεί δέκα θεραπείες σε διάστημα 10 – 15 ημερών και θεραπείες συντήρησης του αποτελέσματος ετησίως.

« Επιστροφή στη λίστα νέων