Θεραπεία ακμής

Ιδιαίτερα συχνή δερματοπάθεια των εφήβων και όχι μόνο είναι αυτή της ακμής. Οφείλεται στην υπερλειτουργία των σμηγματογόνων αδένων, στην αυξημένη παραγωγή σμήγματος, στο προπιονικό βακτηρίδιο της ακμής και στην τοπική φλεγμονή. Αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης θεωρούνται τα νεότερα εξελιγμένα Δερματολογικά IPL, LED και Diode Lasers.

Η πρωτοποριακή εφαρμογή των Laser

Με την βοήθεια του ηλιακού φωτός, το οποίο βελτιώνει την ακμή, η εφαρμογή των Laser πραγματοποιείται σε πρωτοπόρα επίπεδα. Αναλυτικά, η δέσμη φωτός του Laser διεισδύει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και στοχεύει τον σμηγματογόνο αδένα. Η θερμική του δράση στην συνέχεια μειώνει το μέγεθος του αδένα και ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος. Παράλληλα, εξουδετερώνει τα βακτήρια αποστειρώνοντας έτσι τους πόρους και επιφέροντας σημαντική βελτίωση στις φλεγμονώδεις βλάβες της ακμής. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται καλύτερη επούλωση των ουλών καθώς ενεργοποιείται η παραγωγή νέου κολλαγόνου.

Φαρμακευτικές αγωγές (τοπικές ή από του στόματος) χρησιμοποιούνται κατόπιν λεπτομερούς κλινικο-εργαστηριακού ελέγχου και με βάση πάντα τον τύπο και την βαρύτητα της ακμής ή την συνύπαρξη ορμονικού προβλήματος. Οι συνεδρίες που απαιτούνται είναι 6 – 8, μια φορά τον μήνα.