Μεταμόσχευση μαλλιών

Mε αρχή την επιβίωση της τρίχας στην πίσω επιφάνεια και στα πλάγια του κεφαλιού μέχρι τα βαθιά γεράματα, χωρίς την επίδραση των ορμονών (ανδρογόνα) η τεχνική της μεταμόσχευσης μαλλιών είναι ευρέως διαδεδομένη και εφαρμόζεται με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Ποια είναι η διαδικασία ?

Τεχνική της επέμβασης με λήψη λωρίδας (stripe)

ΟΙ λεγόμενες δότριες περιοχές χρησιμοποιούνται για να ληφθεί μια ενιαία λεπτή “λωρίδα” δέρματος η οποία χωρίζεται στην συνέχεια με μεγάλη προσοχή σε μικρότερα μοσχεύματα. Κατόπιν επεξεργασίας των μοσχευμάτων αυτών για αρκετή ώρα, χωρίζονται σε διάφορα μεγέθη με βάση τις ανάγκες του κάθε ασθενή. Σε τελικό στάδιο, εντός των πολύ μικρών υποδοχών που ανοίγονται στην φαλακρή δέκτρια περιοχή εισάγονται τα επιμέρους μοσχεύματα τόσο προσεκτικά ώστε να μην καταστραφούν. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησής τους ανάμεσα σε ήδη υπάρχουσες τρίχες, με σκοπό να αποδοθεί μεγαλύτερη πυκνότητα στην δέκτρια περιοχή του σώματος.

Τεχνική της επέμβασης με FUE (τρίχα – τρίχα)

Στην περίπτωση αυτής της τεχνικής αφαιρείται με ένα ειδικό εργαλείο μία μία τρίχα (μόσχευμα) από το μέρος του κεφαλιού – και όχι μια ολόκληρη λωρίδα μοσχευμάτων. Να σημειωθεί πως υπάρχει η δυνατότητα λήψης τριχών με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και από άλλα μέρη του σώματος (στήθος ή πόδια) όταν πρόκειται για ασθενή που παρουσιάζει πλήρη φαλακρότητα. Μετά την ολοκλήρωση της λήψης, η τρίχα τοποθετείται στην περιοχή της υπάρχουσας αραίωσης με την ίδια ακριβώς διαδικασία που περιγράφηκε στην παραπάνω τεχνική.