Ραδιοσυχνότητες RF Tripolar

Πρόκειται για μια ακόμη μη χειρουργική μέθοδο, ιδανική και αυτή για τις χρονικές περιόδους με ηλιοφάνεια και συμβατή με κάθε τύπο δέρματος καθώς δεν προκαλεί φωτοευαισθησία, όπως οι θεραπείες Laser. Το Tripolar αποτελεί τον μοναδικό συνδυασμό μονοπολικών και διπολικών ραδιοσυχνοτήτων RF, εξελιγμένη μέθοδος στην τεχνολογία RF. Διακρίνεται για την βαθύτερη δράση της εκπομπής των ραδιοσυχνοτήτων μέσα στο δέρμα (έως και 2 cm) από οποιαδήποτε άλλη συσκευή τέτοιου τύπου. Με τον τρόπο αυτό διεγείρεται η παραγωγή κολλαγόνου και τεντώνουν οι ιστοί, όπως ακριβώς συμβαίνει με το χειρουργικό λίφτινγκ.

Τρόπος Δράσης

Η εκπομπή των μονοπολικών και διπολικών ραδιοκυμάτων RF προκαλεί την θέρμανση των ιστών του χορίου, των λιποκυττάρων και των κυττάρων κολλαγόνου τα οποία βρίσκονται κάτω από το δέρμα μέχρι το σημείο της συστολής τους, με ορατό αποτέλεσμα ένα πιο σφικτό δέρμα. Αξίζει να σημειωθεί πως με την εφαρμογή της μεθόδου αυτής παρέχεται μακροχρόνια σύσφιξη του δέρματος καθώς ο οργανισμός ενεργοποιεί τους ινοβλάστες για την αποκατάσταση της εσωτερικής θερμικής βλάβης που πραγματοποιείται. Έτσι, η αλλαγή είναι αισθητή και συνεχής, το δέρμα πιο λείο και λαμπερό και η εμφάνιση πιο νεανική.

Εφαρμογή

Κατά την εφαρμογή του Tripolar η ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων RF παραδίδεται στο δέρμα και στους υποδόριους ιστούς, προκαλώντας μια βαθιά εσωτερική αίσθηση θερμότητας. Έτσι, αποδεικνύεται ότι το κολλαγόνο και ο λιπώδης ιστός του δέρματος φθάνει στις αποτελεσματικές θερμοκρασίες σύσφιξης. Να σημειωθεί πως η θεραπεία πραγματοποιείται άνετα και ασφαλή καθώς η θερμοκρασία ελέγχεται από το Tripolar κατά την διάρκεια της θέρμανσης. Διάφορες κεφαλές για την θεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθούν ανάλογα με την πάσχουσα περιοχή (πρόσωπο, βλέφαρα, περίγραμμα, σώμα, βραχίονες, κοιλιά, γλουτοί, μηροί) και το πρόβλημα που εντοπίζεται (σύσφιξη, τοπικό πάχος, ρυτίδες, ραβδώσεις, κυτταρίτιδα).

Η θεραπεία μπορεί να διαρκέσει από λίγα μόνο λεπτά έως και μια ώρα, ανάλογα με την έκταση της περιοχής στην οποία εφαρμόζεται. Στις περισσότερες περιπτώσεις απαιτούνται έξι – οχτώ συνεδρίες για το σώμα και τέσσερις – έξι για το πρόσωπο. Το διάστημα που πρέπει να μεσολαβεί είναι επτά – δέκα ημέρες ενώ στη συνέχεια πρέπει να ακολουθούν συνεδρίες συντήρησης. Αμέσως μετά την θεραπεία ο ασθενής επιστρέφει κανονικά στις καθημερινές του δραστηριότητες ενώ τα αποτελέσματα εμφανίζονται άμεσα, ακόμα και από την πρώτη συνεδρία.