Αγγειακές βλάβες

Τι είναι ?

Οι Ευρυαγγείες – τηλαγγειεκτασίες είναι πολύ μικρά τριχοειδή φλεβίδια που βρίσκονται συνήθως στο πρόσωπο και τα κάτω άκρα. Η χρησιμότητα τους στην φλεβική κυκλοφορία είναι μηδαμινή. Η αίσθηση που δίνουν είναι κάψιμο, κνησμός και αίσθημα βάρους. Ορατό όμως είναι το αισθητικό πρόβλημα που δημιουργούν.

Που οφείλεται ?

Η κληρονομικότητα και ο τρόπος ζωής παίζουν πρωταρχικό ρόλο, ενώ η εγκυμοσύνη οι ορμονικές διαταραχές , η χρήση αντισυλληπτικών και η παχυσαρκία συμβάλλουν στην εμφάνιση τους.

Πως αντιμετωπίζεται ?

Με την εμφάνιση του προβλήματος, η εκτίμηση και η αγγειακή εξέταση από τον εξειδικευμένο ιατρό είναι απαραίτητη. Ο ιατρός έχοντας τα αποτελέσματα, θα κρίνει αν υπάρχει φλεβική ανεπάρκεια αλλά και θα προσαρμόσει τη θεραπεία ανάλογα ώστε να διασφαλίσει τα καλύτερα αποτελέσματα. Η αγωγή περιλαμβάνει τη χρήση Laser αγγειόλυσης (Laser KTP 532nm ή Nd :YAG 1064nm ή IPL 590nm) σε διαδοχικές επισκέψεις. Για αγγεία μεγαλύτερης διαμέτρου, συνδυάζεται η χρήση αγγειολυτικών ουσιών (ενέσεις σκληροθεραπείας).

Πότε είναι ορατά τα αποτελέσματα ?

Η σταδιακή εξασθένιση ευρυαγγειών είναι ορατή μετά από κάθε επίσκεψη. Η εφαρμογή των Δερματολογικών Laser μόνη της ή σαν συνδυασμό με τη μέθοδο σκληροθεραπείας εξασφαλίζει άριστα αποτελέσματα, χωρίς να προκληθούν σημάδια, ουλές η άλλες παρενέργειες.

Αιμαγγειώματα.

Τι είναι ?

Τα αιμαγγειώματα (ομαλά, επίπεδα, <<φραουλοειδή αιμαγγειώματα») είναι οι μικρές κόκκινες βλάβες του δέρματος που εμφανίζονται κατά την γέννηση ή λίγο αργότερα. Αυτό οφείλεται στο ότι στη συγκεκριμένη περιοχή που εμφανίζονται τα αιμαγγειώματα, τα αγγεία είναι περισσότερα από το κανονικό και έτσι το δέρμα που τα περιβάλλει, αποκτά κόκκινο η ροζ χρώμα.

Θεραπεία.

Με την χρήση Παλμικών Laser Χρωστικής (Pulsed dye Laser) επιτυγχάνεται η εξάλειψη των παθολογικών αγγείων, αφήνοντας το φυσιολογικό δέρμα που τα περιβάλλει άθικτο. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγονται πλήρως ουλές η άλλες αλλοιώσεις.