Ακμή

Η ακμή είναι μια κοινή δερματική πάθηση που εμφανίζεται συνήθως στην εφηβική ηλικία και όχι μόνο. Η πάθηση οφείλεται κυρίως στην υπολειτουργία των σμηγματογόνων αδένων, στο προπιονικό βακτηρίδιο της ακμής και στην τοπική φλεγμονή.

Πως αντιμετωπίζεται ?

Η ακμή αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με τα εξελιγμένα Δερματολογικά Diode Laser IPl, LED.Γνωρίζοντας ότι η έκθεση στο ηλιακό φώς συχνά βελτιώνει την ακμή , η σύγχρονη τεχνολογία δημιούργησε την πρωτοποριακή εφαρμογή των Laser. Η δέσμη φωτός και η θερμική δράση του Laser στοχεύει τον σμηγματογόνο αδένα στα κατώτερα στρώματα του δέρματος και μειώνει το μέγεθος του. Έτσι, επιτυγχάνεται η ρύθμιση της παραγωγής σμήγματος και η αποστείρωση των πόρων. Επίσης, παράγεται νέο κολλαγόνο που έχει σαν αποτέλεσμα την επούλωση των βλαβών της ακμής.

Πόσες επισκέψεις χρειάζονται ?

Θα χρειαστούν 6-8 συνεδρίες μια φορά τον μήνα σε συνάρτηση με κλινικό εργαστηριακό έλεγχο. Αν αποδειχθεί ορμονικό πρόβλημα η το πρόβλημα της ακμής είναι μεγάλο, δίδεται ταυτόχρονα φαρμακευτική αγωγή δια του στόματος ( αντιβιοτικά, αντισυλληπτικά, ισοτρετινοίνη κλπ.) ή τοπική αγωγή.