Μεσοθεραπεία: Lifting προσώπου

Στην αισθητική ιατρική η μεσοθεραπεία προσώπου ορίζεται ως η καλύτερη μέθοδος για την πρόληψη και αντιμετώπιση της δερματικής χαλάρωσης, της γήρανσης του δέρματος και των ρυτίδων του προσώπου αλλά και άλλων αισθητικών προβλημάτων, όπως η τριχόπτωση, η κυτταρίτιδα, οι αλωπεκίες κλπ. Στην περίπτωση μιας τέτοιας θεραπείας απαιτούνται περίπου τέσσερις θεραπείες σε διάστημα 15 – 2- ημερών και παράλληλα θεραπεία συντήρησης κάθε τέσσερις μήνες.

Ποια είναι η διαδικασία ?
Η εφαρμογή της πραγματοποιείται με την έγχυση ενός πολυβιταμινούχου, συσφικτικού και αναπλαστικού σκευάσματος μεταξύ επιδερμίδας και χορίου μέσα στην βασική στοιβάδα της επιδερμίδας(όταν γίνεται η ανανέωση των επιδερμικών κυττάρων), αλλά και στο χόριο (οπού βρίσκονται οι ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης).

Η τεχνική που χρησιμοποιείται είναι αυτή των μικροενέσεων “micro-injections” ή “multi-pricking” σε διάφορα σημεία του προσώπου (κρόταφοι, ζυγωματικά, μέτωπο, ρινοπαρειακές πτυχές). Για την περιοχή του λαιμού η εφαρμογή γίνεται με την βοήθεια μικροβελόνων μεγέθους 4mm (ίδιες σε μέγεθος με τις τρίχες από τις βλεφαρίδες) και του Mesogan, μια ειδική συσκευή έγχυσης. Αξίζει να σημειωθεί πως ο πόνος είναι ανύπαρκτος καθ’ όλη την διάρκεια της θεραπείας.

Κατά την εφαρμογή του Mesolifting, πολυβιταμινούχα σκευάσματα (βιτ. C, A, B, K, D, ιχνοστοιχεία και μέταλλα) που χρησιμοποιούνται επιπλέον εξασφαλίζουν την σύσφιξη, τόνωση και ανάπλαση του προβληματικού δέρματος. Επίσης, η χρήση περαιτέρω φαρμακευτικών ουσιών, με αγγειοσυσταλτικές, ενυδατικές, συσφικτικές και αποιδηματικές ιδιότητες, βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία και την ελαστικότητα του δέρματος.